Sansas kennel

J SEFBCH SEUCH SEJCH Trollängens Tova "Sansa"

Sansautställning

Sansa är ett kraftpaket med stor jaktlust. Hon har bra fågelhantering, är en duktig viltfinnare och hon står även för hårvilt. Sansa har första pris på fält och fjäll och är även startad på prov i Danmark med ett första pris i ökl. Kritiken från Danmark hittar ni här provkritik

Sansa har ett förstapris i UKL med en 8 på fält. Under hösten 2014, i sin första säsong som "senior", har hon startat på sju jaktprov och har fått fem förstapris. Samtliga är ordinarie prov. I Mittådalen (fjällprov) den 31 augusti blev hon bästa öppenklasshund. I Renstad den den 28 september blev hon bästa elithund med en nia på fält. Hon blev även bästa elithund på Ölandsprovet den 5 oktober och avslutade provsäsongen med att bli bästa hund på Södras sena elitprov den 1 november, med en åtta på fält. 2017 blev Sansa trea på Riksprovet på Gotland, blev bästa elithund på fjällprov i Mittådalen, samt blev fullbrukschampion med två förstapris på fullbruksprov. Provresultat m.m. finns här resultatdatabasen.

Sansa blev bästa strävhårtik år 2014 och vann Svenska Vorsteklubbens vandringspris "Friarbägaren".

Sansa har bra extriör med cert, cacib och grupplacering vid utställningar. Se http://hundar.skk.se/hunddata/Hund.aspx för samtliga utställningsresultat. Mankhöjd cirka 59 cm.

Sansa kommer från en kull där fem av sju hundar har fått första pris på jaktprov i Ukl. Sex av sju hundar i kullen är HD-röntgade, varav samliga har Hd-grad A eller B. Sansa har HD-grad A.

J Sansas Arya SEUCH

 IMG_0873

 

Arya är från Sansas kennels första kull, efter Trollängens Tova 'Sansa' och Glesbygdens Axl och är född 6 februari 2015. Hon är en trivsam och lättförd hund som vaknade tidigt jaktligt. Första säsongen, när hon var runt 8-9 månader fälldes både rapphöns och fasaner över henne. Arya är startad på danska huvudprovet för strävhårig vorsteh med ett förstapris i Ukl som resultat. Kritiken från Danmark hittar ni här provkritik. Hon är även startad i Sverige och har ett förstapris i ökl. Hon är utställd med tre cert och ett cacib. Arya har HD-grad A.

J Sansas Bängla 

16299432_1227546887299792_6311879459144683564_n

Sansas Bängla är från vår B-kull efter SEUCH SEJCHTrollängens Tova "Sansa" och SEUCH SEJCH SEDragCH Stormkullens Chico-Carlito. Hon är född 2016-08-29. Bängla med excellent och Ck och har ett förstapris med 8 på fält i ukl. I övrigt är hon en trevlig och lättjobbad hund som vi har stora förhoppningar på.