Sansas kennel

 

Så var det så dags för ytteligare en valpträff med A-kullen. Med en liten kull om sex valpar och valparna spridda över norden, så kallade vi även denna gång in förstärkning av trevligt hundfolk. Anders Landin med sin setter, Erika Nyström med sin munster, Åsa Harrysson och Ida Sollie med var sitt strävhår. Men fyra hundar från Sansas kom, och åter igen en eloge till Sidsel och Terje som reser från Stavanger i Norge för att delta.

Träffen var hos Anna och Stefan Nilsson, som även har en valp från A-kullen, Sansas Ally. De har tillgång till bra marker med stor varition som ger unghundarna möjlighet till bred erfarenhet. Allt från stubb till hagmarker med löpande fasaner under hagtornen. Utöver finfina marker, så är Stefan suveränt bra på att lära ut hur hundar bör föras på fältet! Sen, för en livsnjutare som jag, som kan bli tårögd av att äta en väl anrättad köttbit, är det givetvis en jättebonus att Anna fixade mat och dryck till oss!

Det enda man kan klaga på är vädret! Det är inte ofta jag backar från möjligheten till fasanjakt, men i skånskt snöglop på söndagseftermiddagen så fick det vara...  Som tur var vände det till måndagen, då flera av oss vara kvar, och det blev en kanondag med strålande solsken. På grund av vädret har jag bara foton från måndagen, har någon bilder från de andra dagarna så skicka dem gärna till mig!

Så till hundarna!

Flertalet är lättförda hundar och har ett naturlig kontaktsökande. De är också bra i fågel och är lätta att få stopp på. Det är en stor fördel enligt mig, då man slipper bråka med dem i fågel. Det kan ge sekundära effekter som blinkning eller trög avance. Sen skulle jag gärna se en högre växel hos några, men det kommer förhoppningsvis med ökad jaktlust.

Vi hade dessutom lite olika förutsättningar inför träffen, där det fälts en hel del för några av hundarna och någon var tämligen rå, där hemläxan blev att träna grunläggande dressyr, som inkallning och stopp. Men oavsett nivå så lärde vi oss massor under helgen. Ett extra plus till Anette och Sansas Atle 'Fabbri' som gjorde stora framsteg under helgen.

Glada förare, men vad ser hundarna?

AnetteIdaSidsel
Foto Ida Sollie

Här är vår norska förstäkning Ida, med Tryggve. Kul att lära känna nya ambitösa hundförare och jägare!

2015-11-23 15.22.45
Foto Ida Sollie

Här är Sansas Atle i aktion på fältet!

Fabbrifält
Foto Ida Sollie

Ytterligare en bild på Sansas Atle på stubben

Fabbrifält1
Foto Ida Sollie

Koll på läget! Eller..?

Alla
Foto Ida Sollie

Sidsel med Sansas Alice blir guidade av Stefan på rapsen.

Frejafält
Foto Ida Sollie

Sansas Arya hittar fågel. Ser ni rapphönan?

rapphöna
Foto Ida Sollie

Terje och Sansas Alice har koll på läget.

TerjeFröja
Foto Ida Sollie

Även Sansas fick vara med lite!

Sansa
Foto Ida Sollie

Tryggve reser fågel.

Tryggverapphöna
Foto Ida Sollie

Sen var det dags att bege oss hemmåt efter en lärorik helg! Nästa gång det är valpträff på Österlen är det vår, i april.

IMG_0299
Foto Ida Sollie

Tack alla för att ni kom, nu höjer vi växeln och jobbar på mera med våra hundar! Och tack till Stefan och Anna för en kanonhelg!